Urid bean - Urdbönor (svarta)
TRS Urid dal, även känd som urdbönor eller svarta linser (vigna mungo), är en typ av torkade bönor som används i indisk matlagning. Dessa bönor är små och rundade med en karakteristisk svart färg. De har en mild smak och krämig konsistens när de kokas.
Urid dal är rikt på protein, fibrer och andra näringsämnen. Det är vanligt att använda urid dal i olika indiska rätter som dosa, idli, vada och dal makhani. Bönorna kan användas i både hel och splittrad form beroende på receptet och önskad konsistens.
För att tillaga urid dal, blötlägger man dem oftast i vatten i några timmar eller över natten. Sedan kokar man dem tills de blir mjuka och går att mosa med en gaffel eller mixa till en slät konsistens.
Tillverkad i en fabrik som hanterar jordnötter och andra nötter, sesam, spannmål som innehåller gluten, mjölk, selleri, soja, senap och sulfit.
Ingredienser: svarta linser
Näringsvärde per 100 g: Energi 1169 kj /275 kcal, Fett 14 g, Varav mättat fett traces, Kolhydrater 40,8 g, Varav sockerarter 10,5 g, Protein 24,9 g, Salt traces