Black Garlic

Black Garlic är när sött möter salt i perfekt kombination. Lakrits- och melassliknande fyllighet med en lätt underton av syrlig vitlöksmak. Med sin mjuka, lite lätt geléaktiga konsistens, smälter den i munnen och liknar mjuk, torkad frukt. Black Garlic fungerar som både smakförhöjare och ingrediens i nästan alla typer av maträtter.

Black garlic är en helt vanlig vitlök som har förändrats i både smak och utseende genom en process som kallas för maillardreaktion. Den har en fyllig och söt smak med en liten underton av vitlök som lyfter din matlagning till nya höjder.

Förenklat beskrivet, placeras vitlöken i en speciell patenterad ugn under 3 veckor. Därefter torkas den under en vecka. Processen förändrar vitlöken både i smak, färg och konsistens. Den typiska starka vitlökssmaken och doft är borta och har ersatts med en mellassmakande, söt, balsamvinäger karaktär. Som närmast kan liknas vid umami. “den femte smaken”.

Black Garlic är helt svart och har en geleaktig konsistens. Den ger en helt unik smakupplevelse – som förhöjer de befintliga ingredienserna och ger en ny dimension till din matlagning., oavsett om det är köttfärs, fisk, grillat, bröd eller glass som står på menyn.

Black Garlic
56.95 SEK
Black Garlic skalad
69.95 SEK