Black Garlic
Upptäck den magiska smaken av Black Garlic på Etnomat.se! Den svarta vitlöken erbjuder en perfekt balans mellan sött och salt, med en unik umamismak. Med sin lakrits- och melassliknande fyllighet, tillsammans med en mild syrlighet från vitlöken, kommer Black Garlic att förtrolla dina smaklökar.
Dess mjuka och geléaktiga konsistens liknar torkad frukt och smälter nästintill i munnen. Använd Black Garlic som en smakförhöjare eller som en spännande ingrediens i en mängd olika maträtter. Ge din matlagning en ny dimension genom att prova Black Garlic idag och upplev en helt unik smakupplevelse som förstärker smaken av övriga ingredienser. Beställ nu på Etnomat!
Black Garlic är ingen ny vitlökssort, utan helt enkelt vanlig vitlök som gått igenom en särskild process. Vitlöken får en så kallad maillardreaktion, som kan liknas vid fermentering men som inte fullt ut är det. Det går till så att vitlöken placeras i en speciell ugn där den utsätts för konstant värme i ca. 3 veckor, och därefter torkas i en vecka. Man kan även göra egen Black Garlic hemma i t.ex. en riskokare, men kommer då få stå ut med ett vitlöksdoftande hem under tiden.
Black Garlic har endast en svag underton av vitlök, och den annars starka smaken och doften ersätts med en söt smak som kan liknas vid Umami, "den femte smaken". Smaken är inte det enda som förändras, då klyftorna får en geléaktig konsistens och en helt svart färg.
Hos oss på Etnomat kan du köpa Black Garlic snabbt och smidigt online. Du använder enkelt Black Garlic genom att blanda den med lite vatten, mosa och tillsätta i din matlagning efter behag. Den svarta vitlöken är till och med så god att den även kan ätas precis som den är!