Mung Dal Chilka - Mungbönor (delade)
TRS Mung Dal Chilka är delade mungbönor, även kända som gröna mungbönor med skalet kvar. De är lättsmälta och en rik källa till olika sorters proteiner, fiber och näringsämnen.
Mung Dal Chilka är en mångsidig ingrediens som används i olika maträtter. De kan användas i grytor, soppor, sallader, röror och andra indiska eller asiatiska rätter. De har en mild smak och en lätt konsistens när de är kokta.
För att tillaga mungbönor kan de blötläggas i vatten i några timmar eller över natten för att minska koktiden och underlätta matsmältningen. Sedan kan de kokas tills de blir mjuka och användas i receptet enligt behov.
Ingredienser: delade mungbönor.
Näringsvärde per 100 gram: Energi 1188 kj /279 kcal, Fett 1,1 g, Varav mättat fett 0 g, Kolhydrater 16,3 g, Varav sockerarter 4,5 g, Protein 23,9 g, Salt traces