Kikärtsmjöl
Medelhavets rikedom på din talrik. Glutenfri. Produkt av Grekland.
Mjöl gjort på hundra procent kikärtor. Ett mjöl som är otroligt rikt på proteiner och mineraler. Passar i många olika rätter och variationer.
Hela 22 g protein per 100 g mjöl är inte illa. Motsvarande i vetemjöl är endast 10 g. Det här gör kikärts-mjöl utmärkt att blanda i grönsaksbiffar eller i morgonbananpannkakan.
Det går superbra att baka med kikärtsmjöl och bäst av allt för många är att det är glutenfritt. I bl. a. pannkakor går det att byta ut mjölet rakt av.
Om du gör en kikärtspannkaka eller söta pannkakor med kikärtsmjöl så slipper du vänta för att smeten ska sätta sig. Det är bara att blanda och rakt ner i pannan, väldigt få ingredienser behövs också.
Ingredienser: kikärtsmjöl.
Näringsinnehåll per 100 g: Energi 1432 kJ/ 338 kcal, Fett 7,2, Varav mättat fett 1,5, Kolhydrat 51,1 g, Varav sockerarter 6,1 g, Protein 21 g, Fiber 7,5 g, Salt 0,07 g.