Räkchips
Räkchips från Vietnamesiska Sa Giang är både goda och knapriga. Räkchips är väldigt populärt snacks och går bra att äta dem som de är, med dippa eller servera som tillbehör till asiatiska maträtter. Det blir lika gott oavsett hur du gör!
Räkchipsen tillagar du snabbt och enkelt hemma. Tillagning: Fritera några sekunder i varm olja. Räkchipsen sväller upp mycket snabbt och bränns lätt. Håll därför uppsyn.
ingredienser: tapiokastärkelse, räkor, socker, salt, smakförstärkare, mononatriumglutamat (E621), natriumvätekarbonat (E500ii), surhetsreglerande medel, citronsyra (E330), vitlök.
Näringsinnehåll: Per 100g Energi 1453,2 kJ/346 kcal, Fett 0,07 g, Varav mättat fett 0 g, Kolhydrat 85,3 g, Varav sockerarter 11,7 g, Protein 1,12 g, salt 3,01 g Fiber 2,39.