Fri frakt vid 499:- (ex rabatt) / Snabb leverans

Profiteroles från Dr. Oetker

  • 34.95 SEK
I lager.
Dela
Artikelnummer: 1659

Profiteroles. eller petit choux som de även kallas, är en typ av bakelse oftast fylld med vaniljkräm eller grädde.
Nu kan du laga dem snabbt och enkelt med Dr. Oetkers mix.

Förpackningen innehåller: pulverblandning för bollarna, grädden inuti och speciell chokladsås.
Ett paket profiteroles ger ca 25-30 bollar.
.

Till degen behöver du:

  • 2 ägg
  • 50 ml (4-5 msk) vatten
  • 25 ml (2-3 msk) mjölk
  • 50 ml (4-5 msk) olja

Till chokladsåsen behöver du:

  • 500 ml mjölk

Till grädden behöver du:

  • 500 ml kall mjölk

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200°C. Lägg bakplåtspapper på bakplåten.
2. Förbered degen. Häll mjölblandningen i e skål och tillsätt ägg, vatten, mjölk och olja. Blanda med en mixer i 5 min.
3. Lägg upp ½ tesked stora degbitar på bakplåten. Grädda mitt i ugnen 24-30 minuter tills ytan får fin färg.
4. Förbered chokladsåsen. Häll mjölk i en kastrull och tillsätt chokladblandningen. Koka upp under omrörning. När det kokar upp sänker du värmen och fortsätter tillaga i 2-3 minuter. Ta bort från värmeplattan och kyl ner.
5. Förbered grädden. Vispa mjölk och gräddblandningen i ca 3-4 minuter. Fyll en spritspåse med grädden och fyll de färdigbakade bollarna genom att dela dem i mitten eller hålla dem underifrån.
6. Häll chokladsåsen på bollarna strax innan servering.

Ingredienser: Vetemjöl, socker, vetestärkelse, modifierad potatisstärekelse, fett reducerat kakaopulver, modifierad majsstärkelse, hydrerad vegetabilsk olja (palm), majsstärkelse, glukossirap, förtjockningsmedel (xantangummi, guargummi), mjölkprotein (natriumpyrofosfat), bakpulver (natriumbikarbonat, tetranatriumpyrofosfat), emulgator (mjölksyra, och ättiksyra estrar av mono-och dyglycerider av fettsyror), salt, klumpförebyggandemedel, (trikalciumfosfat), arom, färgamne (betakaroten, gurkmeja).

Näringsvärde per 100g: Energi 852 kJ / 204 kcal, Fett 8,18 g, Varav mättat fett 2,7 g, Kolhydrat 27,78 g, Varav sockerarter 19,39 g, Protein 4,74 g, salt 0,12 g.