FRAKTFRITT vid beställningar över 750:-

Chips Tarhana

  • 84.95 SEK

En unik produkt som är gjord av kokt krossat vete och yoghurt. Mättande och utmärkt för dig som vill gå ner i vikt. Smakar lite som syrligt chips och kan använd

Produkten är tillfälligt slut. :(

Dela
Vikt: 450g
Artikelnummer: 1647

En unik produkt som är gjord av kokt krossat vete och yoghurt. Mättande och utmärkt för dig som vill gå ner i vikt. Smakar lite som syrligt chips och kan användas som mellanmål eller som tilltugg till öl, vin eller bara som snacks till sköna filmkvällar. 

Forskning har visat att tarhana är en mer sund diet än soppor och ännu bättre än fruktsnacks. Tarhana är rik på vegetabiliskt protein, kostfiber och har en låg proteinhalt. På grund av närvaron av vetemjöl passar Tarhana inte in i en glutenfri diet. 

Produkt från Turkiet. 

Runt 1100-talet i Mellanöstern användes Chips Tarhana som en långlivad näringsrikt snacks under hårda vintrar när all handeln var svåråtkomlig. Människorna överlevde hela vintrarna bara på tarhana. På grund av att den är så näringsrik är Tarhana en utmärkt produkt för din diet om du vill gå ner i vikt eller hålla dig i form. Ett nyttigt snacks för dig och dina barn.

Ingredienser: yoghurt, vete, salt, timjan. 

Kan innehålla gluten i spårmängder. 

Näringsvärde per 100g: Energi 556 kj/133 kcal, fett 3 g, kolhydrat 22 g, protein 5 g.