Chokladsås från Bizim Mutfak.
Den här chokladsåsen är en perfekt touch till dina efterrätter!
Gör så här:
1. Häll 500 ml kallt vatten i en djup kastrull. Häll i påsens innehåll i kastrullen. Rör om kontinuerligt på medelvärme, tills påsens innehåll smälter helt.
2. När det börjar koka sänker du värmen och fortsätter såsen puttra på låg värme under omrörning i ca 2-3 minuter.
3. Ta bort från värmeplattan och kyl den genom att röra om då och då så att såsen inte fastnar på botten. Redo för servering.
Ingredienser: majsstärkelse, socker, arom, vegetabilisk olja (palm, raps), förtjockningsmedel (xanthan), kakaopulver, mjölkchoklad (%0,01)[socker, mjölkpulver, kakaosmör, arom], vasslepulver (mjölkprodukt), vetemjöl.
Näringsvärde per 100g: Energi 532 kJ / 126 kcal, Fett 2,9 g, Varav mättat fett 1,9 g, Kolhydrat 21,7 g, Varav sockerarter 17,4 g, Protein 3,3 g, salt 0,05 g.