Strudel kakor-fruktkompott
Strudelkakor är en läcker sötsak som består av tunn deg fylld med en fruktkompott. De är vanligtvis bakade i form av små kakor och är populära som ett tillbehör till kaffe eller te.
Strudelkakor är kända för sin mjuka och saftiga textur, samt den söta och fruktiga smaken av fyllningen. De är ett populärt bakverk inom många kulturer och kan varieras med olika frukter eller till och med nötter och russin.
Om du vill njuta av strudelkakor, kan du servera dem som en liten godsak till ditt kaffe eller te. De passar perfekt som ett tilltugg eller en dessert. Du kan även välja att servera dem med en skopa glass eller vispad grädde för att göra det ännu mer läckert.
Ingredienser: fyllning av blandad frukt (minst 33%) (socker, blandad frukt mäsk 31% (i olika mängd: aprikos, äpple, körsbär, plommon), surhetsreglerande medel: citronsyra), vetemjöl, socker, vatten (min. 10%), margarine (Fullt härdade vegetabiliska oljor, (solros,palm,raps), full härdat vegetabiliskt fett(palm), vatten, emulgeringsmedel:E471, sojalecitin E322, konserveringsmedel, sorbinsyra; surhetsglerande medel citronsyra,arom), ägg, kornmaltextrakt, vasslepulver, skummjölkspulver, salt, stigande agenter E500ii, E503ii, emulgeringsmedel sojalecitin E322, smak.
Näringsinnehåll Per 20 g: Energi 313 kj/ 74 kcal, Fett 1,7 g, varav mättat Fett 0,7 g, Kolhydrat 14 g, varav Sockerarter 7,6 g, Fiber 0,7 g, Protein 1 g, Salt 0,10 g.