Smalec - polsk pålæg
Smalec er et traditionelt polsk spækpålæg, der er blevet lavet og serveret i lang tid. Den er lavet af svinekød og bacon og er perfekt til at skabe et velsmagende og lækkert måltid. Den er nem at tilberede og giver en rig smag, der er umulig at modstå.
Smalec er rig på naturlige ingredienser, der kombineres for at skabe en god smag. Det er en fantastisk mulighed for at fylde dit måltid op med smag og ernæring. Smalec er let at tilberede og kan serveres på mange forskellige måder.
Den er ideel at servere kold på brød, men den kan også bruges som base til at lave forskellige typer retter. Den kan også bruges som smagstilsætning til gryderetter, supper og salater.
Ingredienser: svinefedt 65%, svinekød 23%, løg 6%, ristede løg (løg, raps, vegetabilsk fedt, hvedemel, salt), salt, tørrede grøntsager i forskellige proportioner (gulerødder, pastinak, tørrede tomater), sukker, soja proteinhydrolysat, gærekstrakt, krydderier, hvidløg, selleri, persille Produktet kan indeholde: gluten (fra rug), mælk, herunder laktose, æg, sennepsfrø, sesam.
Næringsindhold pr. 100 g: Energi 2603 kj / 633 kcal, Fedt 67 g, Heraf mættet fedt 33 g, Kulhydrater 1,5 g, Heraf sukkerarter 0,6 g, Protein 5,8 g, Salt 1,2 g.
Fantastisk konserv med en rik och komplex smakprofil. Jag älskar varje tugga.
Smalec är ett gammalt, traditionellt mättat fett som användes i Polen i flera sekels - mest som ett fett till kokta potatis, nudlar, dumpnings, soppor men också som pålägg istället smör. I åren 1950-1980 var lite glömd tack vare propaganda mot fett över huvud taget. Efter 1989 användas igen mer, men fortfarande finns flera som tycker att den inte är god för hälsa, som inte är sant. Smalec är säkert mycket bättre för hälsa än till exempel margarin och även som oljor, vilka utom kokosolja och olivolja är cancerframkallande när man steker på dem! Att steka kött på pannan är smalec det bästa fettet för! Men till stekning använder man den sorten av smalec som är UTAN andra ingredienser, gjord bara av späck. Smalec som ni säljer det är mestadels ett gott pålägg eller, efter man smälter den, god till potatis, nudlar och soppor.