Polsk gräddpaj med en gnutta vanilj.
Karpatka är en klassisk polsk gräddpaj. Den här bakelsen har fått sitt namn efter bergskedjan Karpaterna eftersom dess form är ojämn och påminner om snöiga berg. Toppen och botten av kakan görs på eclairdeg och fylls med fluffig vaniljkräm. Svårt att säga nej till denna delikatessen!
Ingredienser: Tårta: vetemjöl, bakpulver (höjningsmedel: difosfater, natriumkarbonater), Grädde: socker, majsstärkelse, vetemjöl, pulverägg, naturlig smak, naturligt vaniljextrakt.
Produkten kan innehålla: mjölk, jordnötter, sesam och soja.
Näringsvärde per 100g: Energi 1454 kJ / 349 kcal, Fett 24 g, Varav mättat fett 7,3 g, Kolhydrat 29 g, Varav sockerarter 14 g, Protein 5,2 g, salt 0,58 g.