Torkad Guanabana

96.90 SEK

Torkad Guababana (Soursop - Taggannona) 100% naturlig, utan tillsatt socker.  Ursprungsland: Colombia.   

Näringsmässiga egenskaper: Rik på kalcium, fosfor, vitamin C och järn. 

Användning: Ofta vid framställning av desserter med is, geléer, marmelader och uppfriskande drycker. Blandas till juice med vatten/mjölk/mandel eller havremjöllk. 

Smaken beskrivs som ett mellanting mellan ananas och jordgubbar. 

"Rättfärdig Värld"
Importören av produkter har ett samarbete med Stiftelsen Golden Colombia som hjälper till för att de ska kunna utöka sitt sociala arbete för småskaliga bönder i Colombia och deras ungdomar. De donerar 2 kr och vi på etnomat.se 1 kr per produkt till Stiftelsen Golden Colombia.

Guanabana -Taggannona - Soursop 

Frukten växer vilt i tropiskt klimat i Mellan och Sydamerika. Förekomsten av frukten är hög i Colombia eftersom 42% av landet är täckt av regnskog. Trädet bär frukt mellan december och april. 

Smaken beskrivs som ett mellanting mellan ananas och jordgubbar. Den ger en mycket uppfriskande och välsmakande juice och av detta skäl används den ofta vid framställning av desserter med is, geléer, marmelader och uppfriskande drycker. Blandas till juice med vatten/mjölk/mandel eller havremjöllk. 

Frukten har brukats som folkmedicin av indianerna i Amazonas genom århundraden bl.a. är den blodtryckssänkande, mot parasiter, depression, lever och hjärtproblem, astma och artros. Rik på kalcium, fosfor, vitamin C och järn. 

Ingredienser: Torkad guanabana. 

Näringsinnehåll per 100 g: Energi 1665 kJ / 398 kcal, Fett 0 g, Varav mättat fett 0 g, Kolhydrat 95 g, Varav naturliga sockerarter 65 g, Fiber 20 g, Protein 5 g, salt 0 g.


Vikt i gram 125

Flera populära produkter

Torkad Mango

64.90 SEK
Läs mer

Torkad inkabär - Physalis

64.90 SEK
Läs mer

Torkad Ananas

64.90 SEK
Läs mer

Torkad Pitaya

72.90 SEK
Läs mer

Torkad Papaya

66.90 SEK
Läs mer