Torkad Ananas

64.90 SEK

Torkad Ananas 100% naturlig, utan tillsatt socker.  Ursprungsland: Colombia. 

Näringsmässiga egenskaper: Innehåller A och C vitamin. Rik på B vitamin tex. folat, tiamin, pyridoxin, riboflavin och mineralerna koppar, mangan och kalium. 

Användning: Har många varierade användningsområden som tex. i kött och fiskrätter, som snacks, i sallader och desserter, i frukostblandningar och smoothies. 

"Rättfärdig Värld"
Importören av produkter har ett samarbete med Stiftelsen Golden Colombia som hjälper till för att de ska kunna utöka sitt sociala arbete för småskaliga bönder i Colombia och deras ungdomar. De donerar 2 kr och vi på etnomat.se 1 kr per produkt till Stiftelsen Golden Colombia.

Ananas

Ananasen härstammar från Paraguay i Syd Amerika. Fördes upp till Central Amerika och Europa och spreds senare  över hela världen. Ananasen har blivit en av världens mest populära frukt. Har en frisk och syrlig smak. Skördas från mars till juni månad. 

Ingredienser: Torkad ananas. 

Näringsinnehåll per 100 g: Energi 1046 kJ / 250 kcal, Fett 0 g, Varav mättat fett 0 g, Kolhydrat 60 g, Varav naturliga sockerarter 55 g, Fiber 5 g, Protein <1 g, salt 0 g.


Vikt i gram 125