• Torkad Physalis-inkabär

Torkad Physalis & inkabär

67.95 SEK

100% naturliga golden berries eller physalis. Ursprungsland: Colombia. 

Kallas också för Golden berries eller Physalis. Bäret växer vilt i Amazonas och är bland den mest använda frukten i det colombianska köket. Inkabären odlades redan av Inca indianerna för sina goda näringsegenskaper.
Har en frisk och syrlig smak. Inkabäret är en superfrukt för dess rika näringsinnehåll,  tex. vitaminerna A, C, B1, B2, B6 och B12. Innehåller även mängder med protein, bioflavonoider och karotenoider. De små fröna i Inkabäret och pektin är hälsosam för matsmältningen och upptagningsförmågan.
I Sydamerika används bäret gärna i juice och smoothies men även i frukostblandningar, i gröten, i desserter, sallader eller som snacks.

"Rättfärdig Värld"
Importören av produkter har ett samarbete med Stiftelsen Golden Colombia som hjälper till för att de ska kunna utöka sitt sociala arbete för småskaliga bönder i Colombia och deras ungdomar. De donerar 2 kr och vi på etnomat.se 1 kr per produkt till Stiftelsen Golden Colombia.

Ingredienser: 125g Torkade inkabär. 

Näringsinnehåll per 100 g: Energi 983 kJ / 235 kcal, Fett 0 g, Varav mättat fett 0 g, Kolhydrat 75 g, Varav naturliga sockerarter 75 g, Fiber 25 g ,Protein 15 g, salt 0 g.


Vikt i gram 125

Flera populära produkter

Torkad Mango

67.95 SEK
Läs mer

Torkad Ananas

67.95 SEK
Läs mer

Torkad Guanabana

96.95 SEK
Läs mer

Torkad Pitaya

77.95 SEK
Läs mer

Torkad Papaya

67.95 SEK
Läs mer