Inlagd okra

Vikt: 670g

Tips! Okra med fetaost:

Hetta upp olivoljan i en stor teflonpanna. Vänd ner okran och stek på hög värme under omrörning tills den fått lite fläckar i skalet och mjuknat något. Vänd ner fänkål. Pressa ner vitlöksklyftan och blanda ner valnötterna.

Stek i ytterligare en halv minut under omrörning. Vänd ner tomater och citron. Lägg upp i portionsskålar och toppa med smulad fetaost.

Den fräscha fetan och sötsyrliga tomaten står fint mot okrans lite beska grönska. Det här är en läcker förrätt som kan förvandlas till huvudrätt om du lägger till bulgur eller pasta. Det är även gott som tillbehör till lamm.

INGREDIENSER

2 PORTIONER

  • 300 g

    okra

  • 1 msk

    olivolja

  • 1/2tsk

    krossat fänkålsfrö

  • 1 st

    vitlöksklyfta

  • 1/2 dl

    grovhackade valnötter

  • 2 st

    tomater

  • 1 msk

    pressad citron

  • 100 g

    fetaost


Ingredienser: Färsk okra 49%, vatten 6%, tomates, salt, surhetsreglerande medel (citronsyra). 

Näringsinnehåll Per 100g: Energi 226 kJ/54 kcal, Fett 0 g, Varav mättat fett 0 g, Kolhydrat 13 g, Varav sockerarter 0,8 g, Protein 1,3 g, salt 1 g.

32.95 SEK

Inlagd gul chilipeppar
26.95 SEK
Inlagd gurka
26.95 SEK
Torkade tomater
26.95 SEK
Inlagda rödbetor

Produkten är tillfälligt slut. :(