Torkad okra

52.90 SEK

Vad är okra?

  • Okra är vanligtvis kallas fingret av en kvinna och sitt botaniska namn är Okra. Här är några fakta om okra är nödvändigt att vara medveten om:
  • De anbud okra skida används oftast som en grönsak i tropiska länder.
  • Det bidrar till att kontrollera blodsockernivån i kroppen tillsammans med erbjudandet om olika hälsofördelar.
  • Okra är mycket låga i kalorier och ger endast 30 kalorier per 100 g, mättat fett och kolesterol.
  • Okra är rik på näringsämnen, eftersom de innehåller vitamin C och K, såväl som avsevärda mängder magnesium.
  • De är helt giftfri och har inga biverkningar. (http://24monde.info/sv/article/okra-r-anvndbar-fr-att-behandla-diabetes)

Recept till en gryta med torkade okra!

Ingredienser; 4-6 pers

  1. Ca 300 g köttfärs
  2. 1 riven lök
  3. 2 vitlöksklyftor, dela i 4 bitar
  4. Ca 300 g torkad okra
  5. Ca 1 ½ l varmvatten
  6. 4 msk tomatpuré
  7. ½ msk rundkornigt ris
  8. 1 köttbuljong (kan uteslutas)
  9. Salt och svartpeppar

Tillagning

  1. Börja med att förvälla okra genom att koka den 2-3 minuter i vatten. Häll sedan av vattnet i durkslag och låt stå.
  2. Blanda köttfärs, lök, ris, svartpeppar och lite salt. Gör sedan små köttbullar. Stek de i 1 msk olja i en rymlig kastrull.
  3. Tillsätt okra, vitlök, tomatpuré, köttbuljong, lite salt och häll på varmvattnet.
  4. Koka upp och sjud sedan i ca 30-45 minuter tills okra blivit mjuk och len. Man ser när grytan är klar, då såsen tjocknar.

Smaka av med ytterligare salt

Gott att äta denna gryta med ris och blandsallad.

(https://kurdmat.wordpress.com/2013/01/01/tirsika-bamya-okragryta/)


Vikt i gram 100